Jaké jsou oleje pro naftové motory osobních vozidel?

Obsah

Jaké jsou oleje pro naftové motory osobních vozidel?

Jaké jsou oleje pro naftové motory osobních vozidel?

Oleje s normou VW 507 00 jsou určeny pro naftové motory a lze jimi nahradit oleje VW norem: VW 506 00 a VW 506 01, pro pevný interval výměny i 00 a 505 01. Jednostupňové motorové oleje pro naftové nepřeplňované motory osobních i nákladních vozidel.

Jak použít vícerozsahové oleje pro benzínové motory?

Pouze pro oleje třídy SAE 5W-XX a 10W-XX. Konvenční vícerozsahové motorové oleje bez lehkoběžného charakteru pro benzínové a nepřeplňované naftové motory. Konvenční vícerozsahové motorové oleje bez lehkoběžného charakteru pro benzínové a nepřeplňované naftové motory. Lehkoběžné oleje pro benzínové motory při ztížených podmínkách použití.

Jak vzniká olejová mlhovina motoru?

Vlivem chodu motoru se z něj vytváří olejová mlhovina. Ta se dostává do válce a všech propojených dutin motoru. Na stěnách se mlhovina sráží a stéká do mazacích otvorů a kanálků ložisek.

Co jsou standardní motorové oleje?

Standardní oleje, normální intervaly výměn (již neplatné). Motorové oleje s vysokou výkonovou rezervou. Motorové oleje s vysokou výkonovou rezervou a naftové motory s přímým vstřikem. Motorové oleje s nízkou viskozitou a třením, s vysokou výkonovou úrovní a s prodlouženým intervalem výměny.

Související příspěvky: