Jaké jsou oleje pro vyšší namáhání?

Obsah

Jaké jsou oleje pro vyšší namáhání?

Jaké jsou oleje pro vyšší namáhání?

Oleje pro vyšší namáhání (Stop and Go provoz), převyšuje skupinu SD. Překračuje skupinu SE (oxidační stabilita, protioděrové schopnosti a odolnost proti tvorbě kalů). Oleje s náročnějšími požadavky (snížená tvorba kalů a opotřebení).

Jak použít vícerozsahové oleje pro benzínové motory?

Pouze pro oleje třídy SAE 5W-XX a 10W-XX. Konvenční vícerozsahové motorové oleje bez lehkoběžného charakteru pro benzínové a nepřeplňované naftové motory. Konvenční vícerozsahové motorové oleje bez lehkoběžného charakteru pro benzínové a nepřeplňované naftové motory. Lehkoběžné oleje pro benzínové motory při ztížených podmínkách použití.

Jaké jsou oleje pro motory?

Podle této normy rozlišujeme motorové oleje podle použití na oleje pro zážehové (benzínové) motory, označené písmenem „S" (z angl. Service) a na oleje pro vznětové (naftové) motory, označené písmenem „C" (z angl. Commercial). Většina olejů je použitelná pro oba typy motorů a je potom značená kombinací obou písmen, např.

Co jsou standardní motorové oleje?

Standardní oleje, normální intervaly výměn (již neplatné). Motorové oleje s vysokou výkonovou rezervou. Motorové oleje s vysokou výkonovou rezervou a naftové motory s přímým vstřikem. Motorové oleje s nízkou viskozitou a třením, s vysokou výkonovou úrovní a s prodlouženým intervalem výměny.

Související příspěvky: