Odkud pocházejí SIM karty?

Obsah

Odkud pocházejí SIM karty?

Odkud pocházejí SIM karty?

Karty, známé jako SIM karty, existují v řadě velikostí. Odkud pocházejí, jak se vyvíjely a k čemu slouží? Na to odpoví náš článek. Tento článek je prvním dílem našeho nového seriálu Techbox, ve kterém budeme postupně rozebírat a vysvětlovat fungování základních součástí telefonů a další mobilní elektroniky.

Jak funguje dual SIM karta telefonů?

Tuto technologii využívají i dual SIM adaptéry a je známá jako pasivní dual SIM. V současné době využívá většina telefonů aktivní dual SIM. To umožňuje provozování obou SIM karet zároveň bez jakýchkoliv omezení. Stačí si určit, kterou SIM kartu chcete primárně využívat k telefonování a kterou k zasílání SMS. Telefon bude dané operace provádět ...

Jaké jsou vlastnosti SIM karet?

Také SIM karta obsahuje procesor, zpravidla osmibitový, paměti ROM, RAM, EEPROM a vstupně výstupní obvody. Dnešní SIM karty mají obvykle šest kontaktních plošek. Jejich rozmístění, rozměry a způsob s jakým komunikují s okolím, stejně jako další fyzikální vlastnosti SIM karet, definuje norma ISO7816.

Jak jsou SIM karty spojeny se standardem GSM?

SIM karty jsou od počátku spojeny se standardem GSM, přestože jsou ještě o něco starší. S podobnými čipovými kartami jsme se totiž mohli setkat již ve starší německé analogové mobilní síti C-Netz. Jejich pravá chvíle ale přichází až na počátku 90. let 90. let, kdy se rodily první specifikace digitálního standardu GSM.

Související příspěvky: