Kde je plevel na zahrádce?

Obsah

Kde je plevel na zahrádce?

Kde je plevel na zahrádce?

Plevel je na zahrádce každopádně nesympatická rostlina, která tam překáží a roste proti naší vůli. Mnohdy pracně s plevelem zápolíme, sotva záhon vyplejeme, za nějaký týden můžeme začít znova. Je mnoho přípravků a prostředků na ničení plevele, žádný je nezničí úplně.

Jak zabít plevel vařící vodou?

Vyzkoušejte sůl nebo třeba ocet 1 Vařící voda. Mezi nejjednodušší domácí triky je plevel zkrátka polít vařící vodou. ... 2 Igelit. Velmi jednoduchou a efektivní cestou, jak zabít plevel, je za pomocí igelitu. Hlavně pokud na místo s plevelem svítí slunce. 3 Ocet. Účinným pomocníkem v boji s plevelem je také ocet. Stačí, když si pořídíte jakýkoliv rozprašovač, do kterého přidáte ocet a rostliny jím postříkáte.

Kdo je nejlepším herbicidem plevelů?

Tady platí přísloví, že nejlepším herbicidem je motyka. Jen neustálým mechanickým odstraňováním kořenů vytrvalých plevelů se vám podaří jejich bujení omezit.

Proč se na obdělávané půdě pěstují plevele?

Na obdělávané půdě se vedle pěstovaných rostlin vyskytují i ty nežádoucí – plevele. Od časného jara až do pozdního podzimu nám přidělávají práci a jejich likvidace je mnohdy nekonečnou nikdy nekončící činností.

Související příspěvky: