Kde jsou autopůjčovny v Dubaji?

Obsah

Kde jsou autopůjčovny v Dubaji?

Kde jsou autopůjčovny v Dubaji?

Většina z nich má pobočky na letišti v Dubaji a Abú Dhábí. Řídit v Dubaji se může od 18 let, nicméně většina autopůjčoven stanovuje minimální věk řidiče na 25 let. Pro půjčení auta musíte mít u sebe český a společně s ním mezinárodní řidičák (vzor IDP 1949 známý také jako Ženevský mezinárodní řidičský průkaz ).

Kde potkáte luxusní auta v Dubaji?

V Dubaji často potkáte na silnici velmi luxusní auta a věřte mi, škodu byste nechtěli splácet ze svého. Podpis smlouvy není radno uspěchat. Sice je to otřepaná rada, ale dobrá, jen tak budete vědět na podmínky pronájmu, jež občas bývají ošemetné. Pokud nebudete čemukoliv rozumět, zeptejte se.

Jak cestovat po Dubaji?

Taxíky jsou asi tím nejlepším způsobem, jak cestovat po Dubaji a jejím blízkém okolí. A zejména v případě dvou nebo tří cestujících, kteří se mohou o náklady podělit. Všechny vozy jsou nové, většinou se jedná o Toyoty Camrys, jež mají shodně barvu slonovinové kosti. Podle barvy střechy taxíku pak poznáte společnost, se kterou ten daný řidič jezdí.

Kde koupit jízdenky na dubajskou hromadnou dopravu?

Dubajskou hromadnou dopravu tvoří metro a autobusy, jízdenky jsou společné. V prodeji jsou hned čtyři typy jízdenek: Červené karty stojí 2 AED (13,81 Kč), jsou dobíjecí a je možné je využít po dobu 90 dnů až na 10 jízd. Vždy jen buď v autobusech, nebo v metru.

Související příspěvky: