Co může způsobit nedostatek jódu v těhotenství?

Obsah

Co může způsobit nedostatek jódu v těhotenství?

Co může způsobit nedostatek jódu v těhotenství?

Nedostatek jódu v těhotenství také může způsobit zastavení růstu plodu. Navíc zvyšuje nedostatek jódu v těhotenství riziko úmrtí plodu (porodu mrtvého dítěte). Nedostatek jódu způsobuje nedostatečnou produkci hormonů štítné žlázy, které se, mimo jiné, podílí také na regulaci menstruačního cyklu u žen.

Proč je nedostatek jódu nedostatečný?

Nedostatek jódu totiž způsobuje nedostatečnou produkci hormonů štítné žlázy, které jsou nutné pro správné spalování kalorií, což vede ke zpomalení metabolizmu a přibírání na váze (tělo nedokáže dostatečně rychle a správně zpracovat přijatou potravu a přeměnit jí na energii a ukládá si tak nezpracované kalorie ve formě tuku do zásoby).

Co se týče nedostatku jódu?

Kvůli nedostatku jódu tak tělo netvoří dostatek hormonů štítné žlázy, což vede k tomu, že přeměňuje méně kalorií na energii. Pokud svaly nemají dostatečnou zásobu energie, fungují hůře a člověk se cítí slabý. Dalším příznakem nedostatku jódu může být únava. Příčinou je opět zpomalení metabolizmu a nedostatek energetických zdrojů.

Proč jsou cysty zhoubné?

Z velké části jsou cysty nezhoubné, malé cysty jsou většinou bez jakýkoli příznaků a samy po nějaké době zmizí. Naopak ale vetší prasklá cysta na vaječníku může způsobit zánět v podbřišku, který se projevuje velmi silnou bolestí, nevolností až zvracením a horečkou. Příznaky prasklé cysty. silná bolest v ...

Související příspěvky: