Jak léčit celiakie?

Obsah

Jak léčit celiakie?

Jak léčit celiakie?

Léčba celiakie. Základem léčby je bezlepková dieta. Je nutné vyloučit mouku pšeničnou, žitnou, ječnou, včetně těch potravin, které tyto složky obsahují i v malém množství – omáčky, konzervy, uzeniny, pivo. Na vhodnost ovesných produktů není názor zcela vyhraněný.

Co se řadí mezi celiakie?

Celiakie se řadí mezi autoimunitní onemocnění (imunitní reakce je namířena proti vlastnímu organismu), během imunitní reakce dochází k poškození zdravých buněk v těle. Poškozeny mohou být jak buňky gastrointestinálního traktu, tak i jiných tělních systémů.

Jaké jsou příznaky celiakie?

Celiakie je neléčitelné autoimunní onemocnění, které se projevuje nesnášenlivostí lepku. Mezi typické příznaky patří plynatost, křeče v břiše, časté střevní potíže, pokles váhy nebo únava. Nemocný jimi současně vůbec trpět nemusí. Diagnostikuje se krevním testem nebo gastroskopií.

Jak se projevuje celiakie u dětí?

Jak ji poznat? 1 Celiakie u dětí. U dětí se projevuje nejčastěji po prvním podání lepku – děti začnou trpět průjmy nebo mají objemné a... 2 Příznaky celiakie u dospělých. Průjmy, ubývání na váze nebo chudokrevnost jsou hlavními příznaky. Dalším příznakem je... 3 Diagnostika celiakie. K diagnostice celiakie může dojít kdykoliv, stejně tak se může kdykoliv projevit. V minulosti... More ...

Související příspěvky: