Co jsou nejlepší ovocné džusy pro diabetiky?

Obsah

Co jsou nejlepší ovocné džusy pro diabetiky?

Co jsou nejlepší ovocné džusy pro diabetiky?

Ovocné džusy bohužel patří mezi to nejhorší co do sebe může diabetik dostat, protože většinou obsahují hodně kalorií a cukru. To platí i pro ty 100%. I když jsou pro tělo zdravější než klasické ovocné limonády, pro diabetiky jsou nevhodné, protože opět způsobují značný vzestup hladiny glukózy v krvi a nadměrně tak zatěžují organismus diabetika.

Jaké potraviny jsou vhodné pro diabetiky?

Totéž platí pro rýži a všechny pokrmy obsahující bílou mouku. Rozumnou alternativou pro diabetiky je celozrnný chléb a celozrnné pečivo, i když i tyto potraviny způsobují do určité míry vzestup hladiny glukózy v krvi, proto je dobré hlídat porce a namísto 2 krajíčků si dát raději jenom jeden.

Proč jsou bílá mouka a sůl nevhodné pro diabetiky?

Bílá mouka a sůl jsou pro diabetiky (a nejen pro ně) zcela nevhodné. Navíc tyto pochutiny jsou vesměs smažené na tuku, takže do sebe dostáváte nezdravý cholesterol. A v neposlední řadě smažené brambůrky a spol. způsobují vzestup hladiny glukózy v krvi, což jak již víme, je pro diabetika nevhodné.

Proč jsou kávové nápoje nevhodné pro diabetiky?

Kupované kávové nápoje jsou pro diabetiky nevhodné, protože obsahují příliš mnoho kalorií, cukrů a tuků. Přestože kuře je obecně zdravým typem masa, rozhodně si jako diabetik nemůžete dopřávat smažená kuřata v KFC nebo v jiné restauraci. Díky smažení se totiž dovnitř dostane hodně tuku a cholesterolu, což vašemu srdci ani cévám rozhodně neprospívá.

Související příspěvky: