Co se může projevit při užívání probiotik?

Obsah

Co se může projevit při užívání probiotik?

Co se může projevit při užívání probiotik?

Zejména u lidí, kteří užívají probiotika s kvasnicemi (droždí, apod.) může docházet ke vzniku zácpy a zvýšenému pocitu žízně ( 10 ). Co je důvodem těchto nežádoucích účinků se neví, ale obvykle odezní po několika týdnech užívání probiotik ( 9 ).

Proč užívat probiotik?

Pokud plynatost, nadýmání či další trávicí potíže nezmizí ani po několika týdnech užívání probiotik, přestaňte probiotika užívat a vyhledejte pomoc lékaře. Shrnutí: U některých lidí se při užívání probiotik objevují nežádoucí účinky jako jsou trávicí potíže (zácpa, plynatost, nadýmání) nebo nadměrná žízeň.

Jaké jsou výhody probiotických doplňků?

Blahodárné účinky probiotických doplňků stravy a potravin jsou velmi dobře popsány. Ví se, že probiotika snižují riziko zánětlivých onemocnění, zlepšují trávení a dokonce pomáhají v léčbě některých chronických chorob ( 5, 6, 7, 8 ).

Jak si zvyknout na probiotika?

Tím dáte tělu čas si na probiotika zvyknout a plynatost a nadýmání se po jejich užití bude objevovat méně často. Pokud plynatost, nadýmání či další trávicí potíže nezmizí ani po několika týdnech užívání probiotik, přestaňte probiotika užívat a vyhledejte pomoc lékaře.

Související příspěvky: