Jaká je hodnota obyčejné brzdové kapaliny?

Obsah

Jaká je hodnota obyčejné brzdové kapaliny?

Jaká je hodnota obyčejné brzdové kapaliny?

Podíváte-li se do přiložené tabulky 1, vidíte, že obyčejná brzdová kapalina disponuje pouze hodnotou <1.800 mm2s-1, a to i tehdy, plní-li známou normu SAE J1704. Pokud zároveň splňuje i mezinárodní standard ISO 4925 Class 4, moc jste si se snížením její viskozity také nepomohli.

Kde se dostanete k brzdové kapalině?

Nyní se budeme muset dostat pod vozidlo, abychom se dostali do vnitřní části samotného kola, kde je nutné uvolnit a demontovat odvzdušňovací šroub. Pod odvzdušňovací otvor umístíme nádobu nebo na něj můžeme připevnit hadičku, aby brzdová kapalina nestékala všude kolem. Jedná se o toxickou látku, která by měla být zlikvidována ekologickým způsobem.

Jak opravit brzdovou kapalinu?

Brzdovou kapalinu je třeba pravidelně kontrolovat. Její hladina by neměla klesat pod vrchní rysku. Pokud se její stav snižuje, zkontrolujte vnitřní stranu kol a případně i celý podvozek. Pokud objevíte únik brzdové kapaliny, neváhejte a navštivte svůj servis, který odhalí závadu a opraví ji.

Co se týče brzdové kapaliny?

Brzdy by samozřejmě měly být neustále v co nejlepším stavu, a proto je nutné je pravidelně kontrolovat a v případě nutnost doplnit brzdovou kapalinu či vyměnit opotřebované součásti. Dnes se budeme věnovat výměně brzdové kapaliny. Brzdová kapalina je pro zajištění bezproblémového brzdění velmi důležitá.

Související příspěvky: