Co jsou standardní brzdové kapaliny?

Obsah

Co jsou standardní brzdové kapaliny?

Co jsou standardní brzdové kapaliny?

Standardní brzdové kapaliny, rozdělené dle normy (a bodu varu) na DOT 3, DOT 4 (LV) a DOT 5.1, mají totiž velmi podobné chemické složení. Liší se hodnotou bodu varu a viskozitou, což je dáno poměrem použitých složek a obsahem zbytkové vody.

Jak se špatná volba brzdové kapaliny projeví?

Ačkoliv se špatná volba brzdové kapaliny projeví u modernějších vozidel nejdříve chybovou hláškou na displeji vozidla nebo v diagnostice tím, že elektronické nadstavbové systémy nebudou pracovat správně, ne vždy je každému hned zřejmé, že za tím stojí špatná volba obyčejné brzdové kapaliny DOT 4.

Jaká je hodnota obyčejné brzdové kapaliny?

Podíváte-li se do přiložené tabulky 1, vidíte, že obyčejná brzdová kapalina disponuje pouze hodnotou <1.800 mm2s-1, a to i tehdy, plní-li známou normu SAE J1704. Pokud zároveň splňuje i mezinárodní standard ISO 4925 Class 4, moc jste si se snížením její viskozity také nepomohli.

Jaké jsou typy brzdových kapalin?

Typy brzdových kapalin 1 Chemické složení. V závislosti na chemickém složení rozlišujeme tři typy brzdových kapalin. Kapaliny na bázi silikonu,... 2 Bod varu. Brzdový okruh automobilu je závislý na nestlačitelnosti kapaliny. Jakmile ale kapalina při dosažení bodu varu... 3 Barva. Jednoduše podle barvy kapaliny rozeznat nemůžeme. Kapaliny jsou výrobcem obarveny pouze za účelem... More ...

Související příspěvky: