Jak získat draslík ze své denní stravy?

Obsah

Jak získat draslík ze své denní stravy?

Jak získat draslík ze své denní stravy?

Potravinové doplňky s draslíkem mohou i v malém množství působit podráždění žaludku a nevolnost. Dávkování: Většina lidí nepotřebuje draslík v doplňcích, pokud nebere diuretika. Snažte se však získávat dostatečné množství draslíku ze své denní stravy.

Jak funguje draslík v našem těle?

Draslík funguje v našem těle jako elektrolyt, protože se dobře rozpouští ve vodě a účastní se spousty chemických reakcí. Velká část draslíku se nachází uvnitř buněk. Jedná se až o 98 % přítomného množství draslíku. Z tohoto množství je asi 20 % ve svalech a zbytek v játrech, kostech a červených krvinkách.

Co může způsobit nadbytek draslíku v těle?

Nadbytek draslíku může dále signalizovat potíže s ledvinami či cukrovku – právě proto byste neměli déletrvající únavu či slabost podceňovat a jít k lékaři na krevní testy. Foto: fizkes, Shutterstock.com. Prvním příznakem nadbytku draslíku v těle může být únava a pocit zmatenosti.

Kolik draslíku potřebujeme denně?

Kolik draslíku denně potřebujeme 1 Děti do 3 let 3000 mg denně 2 Ve věku 4–8 let 3800 mg denně 3 Ve věku 9–13 let 4500 mg denně 4 Starší 14 let 4700 mg denně 5 Kojící ženy 5100 mg denně More ...

Související příspěvky: