Může mít draslík vliv na mravenčení?

Obsah

Může mít draslík vliv na mravenčení?

Může mít draslík vliv na mravenčení?

Nedostatek draslíku může mít vliv na elektrické impulsy, které procházejí z kůže a svalů do míchy a mozku. To může vést ke ztrátě pocitu podél vnějších končetin, což má za následek mravenčení. Mravenčení je obvyklé na prstech u rukou, nohou, i na samotých nohou a rukou.

Co může způsobit nedostatek draslíku?

Nedostatek draslíku může ovlivnit také zdraví srdce. To může způsobit nepravidelný srdeční rytmus a bušení srdce bez zjevného důvodu. Nízká hladina draslíku může narušit rytmické a koordinované stahy srdce, které jsou ovládány elektrickými impulzy.

K nízké úrovni draslíku může vést i Nedostatek kyseliny listové?

K nízké úrovni draslíku může vést také používání některých antibiotik, průjem nebo zvracení, nadměrné užívání laxativ, chronické onemocnění ledvin, poruchy příjmu potravy, nízká hladina hořčíku, nadměrný příjem alkoholu, nadměrné pocení a nedostatek kyseliny listové. Svou hladinu draslíku můžete zjistit pomocí jednoduchého rutinního krevního testu.

Jaké je množství draslíku v krvi?

Množství draslíku v organismu můžeme jednoduše zjistit vyšetřením krve. Normální rozsah je mezi 3,6 až 5,2 milimolů na litr (mmol/l). Obsah draslíku v krvi nižší než 2,5 mmol/l vyžaduje okamžitou lékařskou pomoc. Nedostatek draslíku může vést k mnohým příznakům.

Související příspěvky: