Kde koupit tekutý dusík v Praze?

Obsah

Kde koupit tekutý dusík v Praze?

Kde koupit tekutý dusík v Praze?

Kde koupit tekutý dusík v Praze? V Chuťpointu v Holešovicích, Dělnická 13! Možná si často říkáte, kde jen koupit tekutý dusík, který je velice důležitým prvkem na seznamu molekulární gastronomie.Využívá se především jeho teplota, která může nabývat hodnot až -196 stupňů Celsia.Právě díky tekutému dusíku lze např. připravit oblíbené a zábavné ...

Co je dusík?

Dusík (chemická značka N, latinsky Nitrogenium) je plynný chemický prvek, tvořící hlavní složku zemské atmosféry. Patří mezi biogenní prvky, které jsou základními stavebními kameny živé hmoty.

Jak se zbavit kapalného dusíku?

Daleko nebezpečnější je sáhnout si na kov, který se dostal do styku s kapalným dusíkem. Kovy známé vysokou tepelnou vodivostí způsobí omrzliny daleko rychleji než samotný dusík. Nalijeme-li malé množství kapalného dusíku na talíř, kapky se rozběhnou do všech směrů a tancují dokud se úplně neodpaří podobně jako kapky vody na rozpálené plotně.

Proč je kapalný dusík toxický?

Kapalný dusík je sice nehořlavý a netoxický, ale dokáže způsobit těžké omrzliny a zničit mrazem vše živé. Nádoby s kapalným dusíkem musí mít velmi dobrou tepelnou izolaci, aby se v nich dusík odpařoval jen pomalu.

Související příspěvky: