Co může způsobit nadbytek draslíku v těle?

Obsah

Co může způsobit nadbytek draslíku v těle?

Co může způsobit nadbytek draslíku v těle?

Nadbytek draslíku může dále signalizovat potíže s ledvinami či cukrovku – právě proto byste neměli déletrvající únavu či slabost podceňovat a jít k lékaři na krevní testy. Foto: fizkes, Shutterstock.com. Prvním příznakem nadbytku draslíku v těle může být únava a pocit zmatenosti.

Jak získat draslík ze své denní stravy?

Potravinové doplňky s draslíkem mohou i v malém množství působit podráždění žaludku a nevolnost. Dávkování: Většina lidí nepotřebuje draslík v doplňcích, pokud nebere diuretika. Snažte se však získávat dostatečné množství draslíku ze své denní stravy.

Jaké jsou příznaky nedostatku draslíku?

Uvádíme 10 nejčastějších signálů a příznaků nedostatečného množství draslíku v organismu: 1. Křeče svalstva. Časté křeče svalů, ať již přes den nebo v noci, jsou velmi častým příznakem nedostatku draslíku. Časté jsou křeče v nohách, chodidlech a v rukách.

Jak získat dostatek draslíku z ovoce?

1 Nejlepším řešením je přijímat dostatek draslíku z ovoce. Některé z nejlepších zdrojů jsou banány, avokádo, jahody,... 2 Zelenina s vysokým obsahem betakarotenu také obsahuje značné množství draslíku. Jako příklad můžeme uvést mrkev,... 3 Ryby jako sardinky či losos také obsahují hodně draslíku. 4 Do stravy zařazujeme potraviny bohaté na draslík postupně každým dnem,... More ...

Související příspěvky: