Jaká je doba výsadby melounů?

Obsah

Jaká je doba výsadby melounů?

Jaká je doba výsadby melounů?

Výsadba, vegetace sklizeň melounů Předpokládaná doba výsadby připadá na polovinu května až června, a to na teplé a chráněné stanoviště. Před tím, než sazenice vysadíte, je otužte. Určitě je dobré, pokrýt záhon netkanou černou textilií.

Jak začít pěstování melounů?

Pěstování melounů V první řadě si uvědomte, že melouny mají vegetační období 130 až 150 dní, proto také začněte s výsadbou již v květnu přímo na stanoviště. Doporučujeme vám však výsadbu předpěstovaných sazenic do květináčů či sadbovačů, protože je spolehlivější.

Co se týče melounu?

Druhy melounu. Meloun je velmi často považován za ovoce. Jde však o tykvovitou plodovou zeleninu. Je známo několik druhů melounů, ale v podstatě se rozdělují na dva hlavní druhy, a to na meloun vodní a meloun cukrový. Nejznámější je meloun vodní, jehož dužina má jasně červenou barvu, čímž se liší od melounů cukrových.

Co je žlutý meloun?

Žlutý meloun, známý také pod názvem Honeydew meloun, je díky své barvě ve světě známý také jako kanárkový, se řadí mezi cukrové odrůdy podobně jako galia, cantaloupe nebo piel de sapo. Na rozdíl od těchto velmi aromatických plodů má žlutý meloun velmi jemnou a sladkou chuť. Hodí se tak skvěle nejen na kousky nakrájený jako letní osvěžení, perfektní místo ale zaujme i v kuchyni. Již osvědčenou klasikou je proužek melounu s parmskou šunkou. Žlutý ...

Související příspěvky: