Proč se palmový olej získává?

Obsah

Proč se palmový olej získává?

Proč se palmový olej získává?

Palmový olej se získává z dužnatých plodů palmy olejné. Někde se mu také říká červený palmový olej, kvůli jeho červeno-oranžové barvě. Hlavním zdrojem palmového oleje je jeden z druhů palmy olejné, s latinským názvem Elaeis guineensis, který se v přírodě volně vyskytuje v západní a jihozápadní Africe.

Co má palmový olej na zdraví?

Palmový olej má řadu pozitivních účinků na vaše zdraví. Například podporuje fungování mozku, snižuje rizikové faktory vzniku kardiovaskulárních onemocnění a dodává tělu vitamín A. Palmový olej je skvělým zdrojem tokotrienolů, což je jedna z forem vitamínu E, která má velmi silné antioxidační účinky a pozitivně ovlivňuje zdraví mozku.

Kdo je zdrojem palmového oleje?

Hlavním zdrojem palmového oleje je jeden z druhů palmy olejné, s latinským názvem Elaeis guineensis, který se v přírodě volně vyskytuje v západní a jihozápadní Africe. V této části světa se palmový olej používá již více než 5 tisíc let.

Jaké jsou mastné kyseliny v palmovém oleji?

Hlavní nasycenou mastnou kyselinou v palmovém oleji je kyselina palmitová, na kterou připadá 44% kalorické hodnoty palmového oleje. Kromě toho obsahuje palmový olej také malá množství kyseliny stearové, myristové a kyselinu laurovou, která patří mezi mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem .

Související příspěvky: