Co jsou negativní účinky oleje z palmového jádra?

Obsah

Co jsou negativní účinky oleje z palmového jádra?

Co jsou negativní účinky oleje z palmového jádra?

Negativní účinky na oleje z palmového jádra 1 Na rozdíl od svého blízkého příbuzného palmového oleje, je palmojádrový olej plný nasycených tuků. Jeho velká a pravidelná konzumace může negativně ovlivnit hladinu cholesterolu ve vašem těle. ... 2 Lékaři tvrdí, že olej z palmových jader je obtížně stravitelný ve své rafinované podobě. Proces rafinace odstraňuje vše, co je na tomto oleji dobré, a dělá ho těžší na trávení. 3 Někteří vědci také tvrdí, že když je olej z palmových jader zoxidovaný, může způsobit toxicitu ve vnitřních orgánech. Takže konzumujte potraviny s olejem z palmových jader opatrně!

Co má palmový olej na zdraví?

Palmový olej má řadu pozitivních účinků na vaše zdraví. Například podporuje fungování mozku, snižuje rizikové faktory vzniku kardiovaskulárních onemocnění a dodává tělu vitamín A. Palmový olej je skvělým zdrojem tokotrienolů, což je jedna z forem vitamínu E, která má velmi silné antioxidační účinky a pozitivně ovlivňuje zdraví mozku.

Kdo je zdrojem palmového oleje?

Hlavním zdrojem palmového oleje je jeden z druhů palmy olejné, s latinským názvem Elaeis guineensis, který se v přírodě volně vyskytuje v západní a jihozápadní Africe. V této části světa se palmový olej používá již více než 5 tisíc let.

Můžeme použít palmový olej do burákového másla?

Palmový olej se někdy přidává do burákového másla a do dalších druhů ořechových másel jako stabilizátor, který brání rozkladu tuků a jejich usazování na hladině sklenice. Kromě ořechových másel najdeme palmový olej také v dalších potravinách, jako jsou například:

Související příspěvky: