Jak pěstovat palmy?

Obsah

Jak pěstovat palmy?

Jak pěstovat palmy?

Palmy vyžadují propustný živný substrát s větším podílem rašeliny. Vhodný pěstební substrát pro pěstování palem, se skládá z rašeliny a písku. Rostliny vyžadují pravidelnou zálivku, nesnášejí však přemokřený substrát. Palmy hnojíme 1 x týdně vícesložkovým hnojivem pro pokojové rostliny.

Proč se palmy snáší přesazování?

Palmy špatně snáší časté přesazování. Palmy množíme převážně semenem. Semena dva dny před výsadbou máčíme v teplé vodě (30 – 35°C). Poté semena vysazujeme do substrátu. Když jsou palmy velké 10 centimetrů, musíme je přesadit do květináče. Příčinou je suchý vzduch. Během teplého počasí nezapomínejte listy pravidelně rosit.

Jaké jsou kořeny palmy na Slunce?

Po přesazení palmy, dokonce ani ty, které mají rády slunce, nedáváme na přímé sluneční světlo. První dva týdny po přesazení zaléváme mírmě. Jestliže kořeny palmy hodně vyčnívají z květináče, obložíme je mechem.

Co jsou palmy určené do chladných místností?

Palmy určené do chladných místností jsou chamaerops, brahea, washingtonia, trachycarpus aj. Zálivka: Všechny palmy, dokonce i ty, které pocházejí ze suchých oblastí, mají rády vláhu, proto je v létě zaléváme hojně, téměř každý den, v zimě mírně.

Související příspěvky: