Jak se líhnou mláďata slimáku?

Obsah

Jak se líhnou mláďata slimáku?

Jak se líhnou mláďata slimáku?

Jeden slimák může naklást 4 až 7 snůšek, dohromady až 225 vajíček. První mláďata se líhnou za příznivé teploty už za 1 měsíc po nakladení vajíček. Vajíčka kladená v září a později přezimují a líhnou se příští jaro. Malí, přezimující jedinci do délky 1,5 cm se líhnou obvykle od prvních dubnových dní.

Co je největší nebezpečí pro slimáky?

Pro slimáky je největším nebezpečím ztráta vody, voda tvoří větší část jejich těla, proto jsou přes den ukryti na vlhkých místech. A právě tomu bychom proto měli přizpůsobit režim zalévání. Je to plzák španělský, který se k nám dostal náhodně z Pyrenejského poloostrova s dovozem exotických plodin v 90. letech minulého století.

Jak se zbavit slimáků?

Slimáci, zejména plzák španělský jsou schopni zlikvidovat veškerou úrodu. Jejich invazi se ale můžeme bránit. Existují různé způsoby. Podívejte se na výběr těch nejlepších a přečtěte si také, jak zalévat zahradu, abyste neuškodili rostlinám a nepřilákali zbytečně moc slimáků.

Proč jsou slimáci největším nepřítelem našich zahrad?

Vedle nedostatku vláhy jsou slimáci největším nepřítelem našich zahrad. Maji neuvěřitelnou schopnost se rozmnožovat a plzák španělský zde ani nemá přirozené nepřátele. A tak není divu, že jejich výskyt na českých zahrádkách roste do astronomických hodnot.

Související příspěvky: