Jak se zbavit hortenzií?

Obsah

Jak se zbavit hortenzií?

Jak se zbavit hortenzií?

Těžké a kamenité půdy zpomalují růst hortenzií, květy jsou menší a špatně se vybarvují. 3. Hortenzie v lehké a propustné půdě potřebuje pravidelný přísun vody (zem rychleji vysychá). Nejhorší je nechat rostlinu téměř na suchu (povadající listy) a pak ji utopit v bahně.

Kdy kvetou hortenzie?

Kdy kvete hortenzie a jaké může mít barvy? Hortenzie kvetou od března do července, záleží na ranosti odrůdy. Některé kvetou i v září, jako například 'Mousmee' s růžovými květy, které mají průměr třicet centimetrů.

Jak chránit hortenzie na zimu?

Na zimu je potřeba k hortenziím nahrnout lehčí substrát, nebo vrstvu spadaného listí či chvojí (mladé rostliny je potřeba před mrazy chránit více, starší jsou již odolnější). Některé hortenzie se dají i s uschlým květenstvím jemně svázat větvemi k sobě a celý tento svazek přikrýt netkanou textilií nebo jutovinou.

Jak se setkáte s hortenzií?

U hortenzií se setkáte s bledě modrými, růžovými, ale i červenými, bílými nebo dokonce jasně zelenými květy. Z tabulky se dozvíte, jakou barvu květů mají jednotlivé odrůdy hortenzií a které jsou vhodné k modření.

Související příspěvky: