Může jít o otřes mozku?

Obsah

Může jít o otřes mozku?

Může jít o otřes mozku?

Otřes mozku může mít jednoduchý průběh, může se však také velmi zkomplikovat. Velkým problémem je již samotný úraz, při němž může dojít například k poranění páteře nebo vnitřních orgánů. S otřesem mozku je dále spojené skryté krvácení do mozku, které může nemocného ohrozit na životě a fraktury (zlomeniny) lebky.

Co je otřes mozku?

Otřes mozku (komoce, lat. commotio cerebri) je porucha mozkové funkce, která je vyvolána úrazem – otřesem. Jedná se o jedno z lehčích poranění mozku. Charakteristika otřesu mozku spočívá v krátkodobé ztrátě vědomí (bezvědomí), paměti s opakovaným zvracením, které není však podmínkou.

Jak se zbavit otřesů mozku?

Okolí mozku je vyplněno mozkomíšním mokem, který eliminuje otřesy. Pokud však dojde k velkému nárazu, tekutina nepojme všechnu sílu a mozek narazí do kostěných stěn lebky. Okamžitě po úrazu ztrácí nemocný vědomí. Podle délky bezvědomí dělíme otřes mozku na tři stupně: První stupeň je charakteristický ztrátou vědomí na dobu maximálně pěti minut.

Jak poznat otřes mozku u dětí?

Jaké jsou jeho příznaky? 1 Příznaky. Jak poznat otřes mozku? Pro tento typ poranění je typická dočasná ztráta vědomí, která většinou trvá jen... 2 Otřes mozku u dětí. Otřes mozku se velmi často vyskytuje i u dětí, a to převážně vlivem pádů z kola nebo úrazů při... 3 Diagnóza. Ačkoli je během vyšetření pacient už většinou při vědomí, je třeba, aby průběh nehody popsal někdo... More ...

Související příspěvky: