Kdy sázet jahody?

Obsah

Kdy sázet jahody?

Kdy sázet jahody?

Kdy a jak sázet jahody 1 Kdy sázet jahody. Jahodník je možné sázet v průběhu celého vegetačního období, tedy od jara, zhruba od dubna, až do poloviny října. 2 Kam sázet. Pro pěstování jahod bohatých na lehce stravitelné cukry, vlákninu, minerální látky i vitaminy je ideální humózní provzdušněná půda, neutrální až mírně kyselá. 3 Správná sazenice. Kvalitní sazenice musí jednoznačně obsahovat srdéčko, kořenový krček, starší kořeny, mladé kořeny a několik listů.

Jak vysázíte jahody do sponu?

Jahody se vysazují do sponu, což v praxi vypadá jako pomyslný trojúhelník. Spon (což je ve výsadbě vzdálenost a směr jednotlivých rostlin mezi sebou) vytvoříte tak, že na prvním řádku vysázíte sazenice již zmíněných 30 cm od sebe.

Kde vysadit jahody?

Jahody vysaďte nejlépe na slunné, světlé stanoviště, vyžadují dobře propustnou humózní půdu. Proto je ideální záhonek s vyzrálým kompostem, nebo přimíchaným zahradnickým substrátem. Plodící období sazenic je maximum 3-4 roky. Novou výsadbu jahod nikdy neprovádíme do záhonu, kde jsme právě vyplozené jahody odstranili.

Proč sázet jahody na ostré slunci?

Není vhodné sázet jahody na přímém ostrém slunci, naopak i přílišně stinné místo také nebude vhodné, co se týče závlahy, platí to stejné - chce to zvolit zlatou střední cestu.

Související příspěvky: