Co může způsobit bolest ramenou?

Obsah

Co může způsobit bolest ramenou?

Co může způsobit bolest ramenou?

Bolest ramenou je velmi běžným problémem, který může spouštět celá řada faktorů, včetně natažených svalů, vazů, vykloubení, dysfunkcí páteře (krční nebo hrudní), ale i srdečních chorob.

Proč může být bolest v rameni způsobena?

Bolest v rameni může vznikat z mnoha příčin, které lze v zásadě rozdělit do tří skupin podle toho, kde má tato bolest původ – tedy, co je její příčinou. Za prvé je to bolest vznikající z důvodu vnitřní poruchy ramenního kloubu. Dále může být bolest způsobena poruchou tkání, které ramenní kloub obklopují.

Co může být příčinou bolesti ramene?

Bolest ramene může způsobovat také špatné držení těla. Bolest ramene si lidé způsobují i špatným prováděním cviků. Ke vzniku bolesti ramene přispívá také špatná pozice ramen při psaní na počítači. Bolest v rameni může souviset s blokací krční páteře. Rehabilitace je při léčbě nezbytná, vhodná je však také jako prevence.

Jak se projevuje bolest v rameni?

Bolest v rameni může ovlivnit spousta faktorů, konkrétně třeba přetěžování kloubu, například pří sportu nebo jiné namáhavé činnosti. Vlivem přetěžování totiž dochází k drobným poraněním svalů, šlach a kloubních struktur. Tato poranění nakonec vyústí v akutní zánět, který se projevuje právě bolestí. V případě, že jsou tato poranění ramene i nadále ...

Související příspěvky: