Co znamená rozbitý rtuťový teploměr?

Obsah

Co znamená rozbitý rtuťový teploměr?

Co znamená rozbitý rtuťový teploměr?

Rozbitý rtuťový teploměr znamená nebezpečí, že se člověk nadýchá toxických výparů z uvolněné rtuti. A současně hrozí, že se látka posléze ocitne na skládce, případně v kanalizaci a bude poškozovat životní prostředí.

Co je zákaz rtuťových teploměrů?

Zákaz rtuťových teploměrů - čím je nahradit? 1 Legislativa:. Většina z Vás si už nejspíše všimla, že z lékáren a obchodů zmizelo něco, na co jste byli zvyklí odjakživa... 2 Co to je rtuť:. Rtuť je těžký kov, za pokojové teploty tekutý. Je jediným ze dvou kapalných prvků a jediným elementárním... 3 Úklid rtuti z rozbitého teploměru:. Pokud dojde k rozlití rtuti, je třeba... More ...

Co může způsobit vdechování rtuťových par?

Dlouhodobé vdechování rtuťových par může mít za následek např. třes, ochablost končetin, zhoršení paměti, ospalost, podrážděnost, zhoršený zrak, vypadávání vlasů a zubů, zažívací obtíže, nechuť k jídlu či zvýšený krevní tlak. Absorbovaná rtuť se z těla vylučuje jen velmi pomalu.

Proč zmizely teploměry z pultů?

Rtuťové teploměry zmizely z pultů, EU je zakázala kvůli životnímu prostředí. Od června není možné sehnat v lékárnách klasický rtuťový teploměr. Může za to směrnice Evropské unie, podle níž rtuť zatěžuje životní prostředí.

Související příspěvky: