Jaké jsou příznaky štítné žlázy?

Obsah

Jaké jsou příznaky štítné žlázy?

Jaké jsou příznaky štítné žlázy?

Známky a příznaky snížené činnosti štítné žlázy jsou často přehlédnuty nebo chybně interpretovány jako související se stresem nebo věkem nebo že jsou přítomné pouze ve Vaší hlavě. Příznaky se mohou vyvíjet pomalu během let. Často si jich nevšimnete. Zkontrolujte si - o čem byste měl/a říci svému lékaři:

Co se týče poruchy štítné žlázy?

Hypofunkce štítné žlázy často přivolává zánět, který pak může přispívat k bolesti svalů a kloubů. Studie z roku 2000, publikována v Journal of Neurology poznamenává, že nervosvalové symptomy byly přítomny u většiny pacientů, kteří měli problémy se štítnou žlázou.

Může Snížená činnost štítné žlázy způsobit srdeční choroby?

Snížená činnost štítné žlázy může také způsobit vysokou hladinu cholesterolu v krvi, což může zvýšit riziko vzniku srdečních chorob. Nedostatek vhodných hormonů štítné žlázy v těle negativně ovlivňuje schopnost těla rozložit cholesterol z krevního řečiště.

Jakmile je diagnostikována Snížená činnost štítné žlázy?

Jakmile je diagnostikována snížená činnost štítné žlázy pomocí vyšetření krve, předepíše Vám lékař chybějící hormony jako substituci thyroxinem (T4). Bude Vám podán levothyroxin, což je syntetický thyroxin, který působí přesně stejně jako hormon, který tvoří Vaše štítná žláza.

Související příspěvky: