Jak zmrazit Rajská jablíčka?

Obsah

Jak zmrazit Rajská jablíčka?

Jak zmrazit Rajská jablíčka?

Zmrzlá rajská jablíčka vám vydrží až do příští sezony. Můžete je také pokrájet, podusit na másle nebo olivovem oleji, hotovou směs nechat vychladnout a zmrazit. Kdo má rád rajskou omáčku a polévku, může je klidně před tím rozmixovat na pyré. Potraviny, které klidně můžete zamrazit.

Jak se mrazí rajčata?

Rajčata se nejlépe mrazí celá. Odstraňte stopky, omyjte je a dobře osušte. Pak je rozdělte podle velikosti, rozložte na talíř nebo tác a dejte zamrazit. Až pak je naskládejte do krabiček určených do mrazničky nebo sáčků. Před použitím je pak vyndejte, spařte vroucí vodou a oloupejte.

Proč se rajčata mrazí celá?

Většina lidí je překvapena, že i rajčata se dají mrazit. Samozřejmě, že nebudou chutnat jako ta čerstvá, do salátu je nepoužijete, ale při vaření je oceníte. Rajčata se nejlépe mrazí celá. Odstraňte stopky, omyjte je a dobře osušte. Pak je rozdělte podle velikosti, rozložte na talíř nebo tác a dejte zamrazit.

Jak zmrazit cuketu?

Zmrazená cuketa totiž kvůli vysokému obsahu vody zvětší svůj objem a krabička by mohla v mrazáku prasknout. Další možností je nakrájet cuketu na silnější kolečka, ta zblanšírovat ve vařící vodě, následně rychle zchladit, vyskládat na plech a takto zamrazit.

Související příspěvky: