Kde jsou americké vojenské síly v Německu?

Obsah

Kde jsou americké vojenské síly v Německu?

Kde jsou americké vojenské síly v Německu?

Vojenské síly USA jsou soustředěny v Německu - dvě vojenské brigády, jedna letecká a další podpůrné jednotky, a také v Itálii (ve Vicenze a námořnictvo v Neapoli). V Německu jsou americké základny ve Wiesbadenu (rovněž vojenská nemocnice), Heidelbergu, Kaiserslauternu, Bambergu nebo Würzburgu.

Kdo slouží americkým vojákům?

Praha – Američtí vojáci, jejichž počet hodlá prezident Barack Obama posílit, slouží na evropských základnách už od doby druhé světové války. Významnou roli hrály americké vojenské jednotky zejména během studené války, v poslední době ale jejich počet v evropských zemích klesá.

Kde jsou základny amerických vojáků?

Nejvíce jich je v Německu, kde se také nachází největší ze všech amerických základen Ramstein, v níž slouží přes 30 000 vojáků a která tvoří samostatné městečko s veškerou vybaveností. V současnosti je v Evropě rozmístěno asi 60 000 amerických vojáků, nejvíce jich je v Německu, více než 40 000.

Kolik je amerických vojáků v Evropě?

V současnosti je v Evropě rozmístěno asi 60 000 amerických vojáků, nejvíce jich je v Německu, více než 40 000. Jedenáct tisíc vojáků mají Spojené státy v Itálii, tam má americká armáda také námořní a letecké jednotky.

Související příspěvky: