Kde můžete udit klobásy?

Obsah

Kde můžete udit klobásy?

Kde můžete udit klobásy?

Poté můžeme klobásy nechat dovařit v 90°C vodě po dobu 15 minut. Udit klobásy můžete v jakékoliv udírně - v klasické na dřevo nebo v elektrické udírně na štepku či pelety, kde se dá velmi přesně regulovat teplota.

Jak dlouho udíme klobásy?

Poté klobásy udíme 6-8 hodin. Některé recepty po vyuzení doporučují nechat klobásy 30 minut "dotáhnout" v teplé vodě (80-90°C). Všechno maso nakrájíme na kostky, osolíme, a necháme cca 24 hodin odležet v chladnu.

Jak dlouho je třeba udit klobásu?

Klobásy je třeba udit poměrně dlouhou dobu. Minimální délka uzení je jeden den, nicméně mnohem častěji se udí dva až tři dny. Do ohně se také mohou přidat různé aromatické přísady – např. jehličí, švestkové dřevo apod. Uzení studeným kouřem se využívá hlavně ve chvíli, kdy chceme získat vynikající chuť a barvu.

Jak postup při výrobě domácích klobás?

Postup při výrobě domácích klobás – obecně 1 Maso pokrájejte na kostky a dobře nasolte. 2 Jeden až dva dny nechte proležet v lednici. 3 Teprve pak vše na jemno umelte. 4 Vepřové maso u klobás funguje jako vložka. Hovězí maso jako prát neboli spojka. ... 5 Osolené umleté a vmixované maso důkladně promícháte s kořením a můžete začít plnit pomocí plnících nástavců do klobásových střívek.

Související příspěvky: