Jaká je doporučená dávka vitaminu D3?

Obsah

Jaká je doporučená dávka vitaminu D3?

Jaká je doporučená dávka vitaminu D3?

Konverze jednotek vitaminu D3 ve zdrojích: 1 µg = 40 IU.. Denní doporučená dávka: Podle DACH 2000 je od 1 do 65 let 5 µg, nad 65 let 10 µg. Nová revize amerických doporučených dávek (IOM 2011) předpokládá minimální expozici slunečnímu záření (doporučená prevence kožních malignit ochranou proti slunečnímu záření) doporučuje od 1 do 70 let 15 µg, nad 70 let 20 µg.

Jak získat Vitamin D přirozeným způsobem?

Použití doplňků stravy je důležitým „alternativním“ zdrojem vitaminu D. Ideálním způsobem, jak doplnit vitamin D, je pravidelné opalování a to dokonce nejenom na slunci, ale také v bezpečných soláriích. Druhý způsob je vlastně jedinou šancí, jak získat tento vitamin přirozeným způsobem v průběhu zimního období.

Může vitamín D zhoršovat hojení ran?

Shrnutí: Nedostatek vitamínu D může zhoršovat hojení ran po operaci, poranění nebo zánětu. Vitamin D hraje zásadní roli v absorpci vápníku a kostním metabolismu. Řada starších žen, které onemocní řídnutím kostí (v podstatě ztráta kostní hmoty) se domnívá, že potřebují více vápníku. Ve skutečnosti ale mohou mít nedostatek vitamínu D.

Může nedostatek vitamínu D způsobit chřipku?

Pokud jste často nachlazení nebo máte chřipku, může být jednou z příčin i nedostatek vitamínu D. Několik velkých observačních (pozorovacích) studií potvrdilo spojení mezi nedostatkem vitamínu D a infekčními chorobami dýchacích cest, jako jsou nachlazení, zánět průdušek (bronchitida) nebo zápal plic (pneumonie) ( 5, 6 ).

Související příspěvky: