Jaká je Hustota sladké vody na zem?

Obsah

Jaká je Hustota sladké vody na zem?

Jaká je Hustota sladké vody na zem?

Hustota sladké vody je nižší než hustota vody mořské. Rozložení sladké vody na Zemi Největší množství sladké vody na světě, asi 70 %, je vázáno v ledovcích, a to zejména v Antarktidě a Grónsku. Dalších téměř 30 % tvoří podzemní voda, většinou uložená hluboko pod zemským povrchem.

Jaké jsou rozložení sladké vody?

Rozložení sladké vody na Zemi 1 Největší množství sladké vody na světě, asi 70 %, je vázáno v ledovcích, a to zejména v Antarktidě a Grónsku. 2 Dalších téměř 30 % tvoří podzemní voda, většinou uložená hluboko pod zemským povrchem. 3 Pouze necelé 1 % tvoří povrchová voda (nejvíce jí je v jezerech, méně ve vodních tocích ), voda v atmosféře a ve veškeré... More ...

Co obsahuje slaná voda země?

Většinu povrchu Země (71 %) pokrývá slaná voda moří a oceánů, jež tvoří 97 % celého vodstva na naší planetě. Obsahuje průměrně 35 g solí v jednom litru. Z toho 77,8 % chloridu sodného (NaCl), 10,9 % chloridu hořečnatého (MgCl 2) a další soli jako síran hořečnatý, síran vápenatý, síran draselný a jiné.

Kde najdeme vodu na Zemi?

Vodu najdeme na Zemi ve všech třech skupenstvích : Pevné skupenství - v tomto stavu se vyskytuje voda pod teplotou 0°C - led, sníh. Kapalné skupenství - od 0°C do 100°C - řeky, jezera, dešťové kapky. Plynné skupenství - při 100°C kapalná voda vře a mění se intenzivně na vodní páru (pozor, voda se odpařuje pomalu i při běžné teplotě)

Související příspěvky: