Jak opravit trávník?

Obsah

Jak opravit trávník?

Jak opravit trávník?

Holá místa v trávníku zakryjte asi třímilimetrovou vrstvou kompostové zeminy a osejte vhodným travním semenem. Výmoly vyrovnejte rozřezáním travního koberce na kostky, ty odložte vedle opravovaného místa, výmol zasypejte kompostovou zeminou a drny vraťte zpět. Mechům a plevelům vstup zakázán! Ještě zbývá trávník přihnojit.

Jak trávník přihnojit?

Ještě zbývá trávník přihnojit. Použijte plné granulované hnojivo typu NPK nebo trávníkové s dlouhodobým účinkem. Při použití NPK hnojiv dávejte pozor na to, aby plocha nebyla suchá, jinak můžete trávník velmi snadno popálit. Nejlepší je, když jej po provzdušnění necháte týden v klidu a přihnojíte po prvním dešti, kdy je půda nasáklá vodou.

Kdy vysévat trávníky?

Trávníky vyséváme ideálně na jaře od poloviny dubna do konce května, kdy je půda již teplejší, a přitom ještě dostatečně vlhká. Vysévat lze také od září třeba až do poloviny října v závislosti na počasí. Kdo má automatický závlahový systém, může trávník vysévat kdykoliv ve vegetačním období.

Kde je důležitá trávníková výživa?

Na podzim je důležitá výživa trávníku. Abychom jej dostali do výborné kondice před zimou, od září až do poloviny listopadu (dle vývoje počasí) aplikujeme speciální podzimní trávníková hnojiva, jež mají upravený poměr živin pro jeho podzimní výživu.

Související příspěvky: