Kde bylo nainstalováno tepelné čerpadlo?

Obsah

Kde bylo nainstalováno tepelné čerpadlo?

Kde bylo nainstalováno tepelné čerpadlo?

V České republice bylo před rokem 1990 nainstalováno jen několik kusů tepelných čerpadel, a to zejména z propagačních či demonstračních důvodů. Teprve po roce 1990 se začaly objevovat skutečná tepelná čerpadla, převážně dovážená ze zemí, kde už s nimi měli své zkušenosti: ze Švédska, Německa a Rakouska.

Jaké jsou výhody tepelného čerpadla?

Výhody vytápění domu tepelným čerpadlem 1 Tento systém dokáže radikálně snížit roční náklady na vytápění nemovitosti, a to, v závislosti na její velikosti, až o... 2 Tepelné čerpadlo je prakticky bezúdržbové, protože se o svůj chod stará prakticky samo. Žádné přikládání do kotle a... 3 Zapomenout byste neměli ani na ekologickou rovinu vytápění domu tepelným čerpadlem, které do... More ...

Jak vznikla tepelná čerpadla?

Na základě jeho prací roku 1852 formuloval William Thomson (známý jako lord Kelvin) princip tepelného čerpadla, avšak k jeho praktickému využití vedla ještě dlouhá cesta. Původně veškeré snahy směřovaly k výrobě chladícího zařízení, které je samozřejmě také tepelným čerpadlem, avšak využívaným v obráceném směru než topná zařízení.

Související příspěvky: