Jak budovat pergolu?

Obsah

Jak budovat pergolu?

Jak budovat pergolu?

Jak na to? 1) Nejprve si určete místo, kde budete pergolu budovat. Měla by stát na rovné ploše, ať už u domu nebo ve stinném koutě zahrady. 2) Načrtněte si jednoduchý plán, který vám napoví, kolik materiálu budete potřebovat.

Jak vytvořit pergolu na zahradě?

Pergola vytvoří ve vaší zahradě půvabné zákoutí. 5) Nosnou konstrukci spojte nahoře vodorovnými trámy, ve výšce 40-60 cm nad zemí ji zpevněte hranoly, širokými 6-8 cm. 6) Na „střechu“ se používají obvykle fošny s obdélníkovým průřezem, které rozmístíte ve vzdálenosti 20- 30 cm od sebe.

Jak začít stavbou pergoly?

S její stavbou můžete začít už teď a my vám poradíme, jak na to. Dříve jsme znali pergoly jen ze zámeckých zahrad, kde tyto konstrukce, porostlé popínavými růžemi nebo vinnou révou vytvářely příjemný stín nad chodníky a souvislými plochami. Dnes už je ovšem chápeme především jako atraktivní doplněk našich vlastních zahrad.

Kterou pergolu pořídíte?

Zvláštní půvab své pergole dodáte, pokud kolem ní vysadíte vinnou révu. Nejenom, že stačí natáhnout ruku a utrhnout si chutný hrozen, zvláště na podzim pak upoutá její barvící se listí. A za kolik takovou zahradní pergolu pořídíte?

Související příspěvky: