Které zbraně mají agenti FBI?

Obsah

Které zbraně mají agenti FBI?

Které zbraně mají agenti FBI?

Agenti FBI si nejen ve filmu, ale i ve skutečnosti, nevystačí jen s krátkými palnými zbraněmi, takže nikoho nepřekvapí, že mají ve své výzbroji i karabiny. Současnou klasikou je M4, tedy zkrácená verze populární útočné pušky M16A2, s níž má 80 % shodných dílů a která ve válce ve Vietnamu ze začátku stála za smrtí amerických vojáků.

Jaký je počet agentů FBI v USA?

Ročně se k FBI přihlásí okolo 30 tisíc Američanů. Jenže počet míst je omezený. Práce je jen pro 11 tisíc agentů, kteří v současné době působí na území USA i v zahraničí. Agenti FBI jsou hlavní vládní vyšetřovatelé, kteří jsou zodpovědní za vyšetřování na federální úrovni.

Co se týká agentů FBI?

Instruktoři z Akademie FBI se shodují, že zatímco v devadesátých letech se uchazeči inspirují seriály a filmy z prostředí FBI, po útoku na věže v New Yorku se hlásí adepti z čistě vlasteneckých důvodů. Plat, který se u agentů FBI pohybuje mezi 89.000 až 111.000 dolary ročně (v přepočtu asi 150 000 – 185 000 korun měsíčně), není až tak důležitý.

Kdo jsou agenti FBI?

Agenti FBI jsou hlavní vládní vyšetřovatelé, kteří jsou zodpovědní za vyšetřování na federální úrovni. Jde o výběrovou organizaci, a proto není jednoduché se tam jen tak dostat. Zájemců je, jak víme, mnoho a šance, že se právě na vás usměje štěstí je jedna ku deseti.

Související příspěvky: