Jaké brambory můžete použít v kuchyni?

Obsah

Jaké brambory můžete použít v kuchyni?

Jaké brambory můžete použít v kuchyni?

Stejně jako brambory můžete i batáty využít v kuchyni mnohostranně. Dají se vařit i péct, lze z nich připravit i "bramborovou" kaši. Sladké brambory jsou energeticky vydatné, obsahují železo, vitaminy B6, C, E, betakaroten, draslík a vlákninu.

Co jsou sladké brambory?

To jsou batáty, sladké brambory původem z tropické Ameriky. Dají se použít k přípravě kaše, ale i koláčů nebo pyré a také zapékat. A můžete je zkusit dokonce i pěstovat. Batáty, čili sladké brambory, plodí rostlina z čeledi svlačcovitých, povijnice jedlá (Impomea batatas).

Co jsou batáty nebo sladké brambory?

Batáty nebo-li sladké brambory jsou kořenové hlízy rostliny povijnice batátové (Ipomoea batatas). Batáty nebo-li sladké brambory jsou kořenové hlízy rostliny povijnice batátové (Ipomoea batatas). Nejlepší recepty z batátů | Recepty na Prima Fresh reklama zavřít Najděte si recept Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař… Smazat

Jaké jsou brambory?

Dají se vařit i péct, lze z nich připravit i "bramborovou" kaši. Sladké brambory jsou energeticky vydatné, obsahují železo, vitaminy B6, C, E, betakaroten, draslík a vlákninu.

Související příspěvky: