Jaké jsou nejlepší pečené kaštany?

Obsah

Jaké jsou nejlepší pečené kaštany?

Jaké jsou nejlepší pečené kaštany?

Pečené kaštany nejlépe chutnají co nejteplejší. Loupejte je proto co nejdříve po tom, jak je vyndáte z trouby. Aby to šlo lépe, můžete je jemně pokropit vodou, zabalit do utěrky, jemně poválet, aby slupka popraskala, stále zabalené je pak nechte 3 minuty odpočívat a až potom oloupejte.

Jak poznáte hotové kaštany?

Hotové kaštany poznáte tak, že slupka začne tmavnout, pukat, naříznuté okraje se budou kroutit, objeví se nažloutlá dužina. Pozor ale, abyste kaštany nepřipálili. Slupka musí mít tmavě hnědou barvu, ale nesmí být černá, jen tmavě hnědá. Pečené kaštany nejlépe chutnají co nejteplejší. Loupejte je proto co nejdříve po tom, jak je vyndáte z trouby.

Jak připravit kaštany doma v troubě?

Proto pro vás máme pár praktických rad a tipů, jak jedlé kaštany připravit doma v troubě tak, aby chutnaly skvěle. V obchodě věnujte výběru kaštanů dostatečný čas a každý vezměte do ruky.

Jak pečeme kaštany v troubě?

Pečené kaštany v troubě: Troubu rozehřejeme na 200°C, kaštany poskládáme na plech v jedné vrstvě, řeznou stranou nahoru a pečeme po 10-15min., až skořápky začnou praskat a maso začne hnědnout. Oloupeme stejně jako vařené kaštany. Pečené kaštany na pánvi: Existuje specielní pánev na pečení kaštanů, která má velké díry ve dně.

Související příspěvky: