Co se uchýlí k použití olejů?

Obsah

Co se uchýlí k použití olejů?

Co se uchýlí k použití olejů?

Dnes, pro lékařské účely, docela často se uchýlí k pomoci ochucených olejů. Pokud jsou zneužívány nebo samotný olej není vysoce kvalitní, můžete se dostat k popálení, například olej z čajovníku nebo olej z oleje (jiné esenciální oleje).

Co je olej na vytápění?

Na trhu existuje řada kotlů a kamen, jejichž palivem je olej, ale nikoli starý vyjetý, ale speciálně upravený. K vytápění nebo volnému spalování by bylo třeba vyjetý olej nejprve přepracovat na palivo dle normy ČSN 656690.

Jak se zbavit oleje z motorového oleje?

Samotná likvidace oleje je tak v současné době poměrně obtížná. Ještě do roku 2015 bylo možné vracet vyjetý motorový olej na tzv. zpětný odběr. To již neplatí . S použitými oleji již není možné nakládat v režimu zpětného odběru, ale pouze v režimu nebezpečných odpadů.

Potřebujete-li likvidaci oleje?

Musíte si ve svém okolí vyhledat specializovanou firmu, která likvidaci oleje zajišťuje, tam jej donést a za jeho likvidaci zaplatit. Samozřejmě to není až takový problém, na internetu takových firem najdete celkem dost a u některých lze domluvit i svoz odpadu, máte-li ho zrovna větší množství.

Související příspěvky: