Jak sklízet zelená rajčata?

Obsah

Jak sklízet zelená rajčata?

Jak sklízet zelená rajčata?

Jak sklízet zelená rajčata? Rostliny vytrhněte i s kořeny a zavěste v teplejší místnosti, kde budou plody postupně dozrávat. Plody, které se už vybarvují, sklízejte se stopkou, déle vydrží! Italští zelináři sklízejí celé hrozny rajčat a zavěšené je nechávají dozrát.

Jak se mrazí rajčata?

Rajčata se nejlépe mrazí celá. Odstraňte stopky, omyjte je a dobře osušte. Pak je rozdělte podle velikosti, rozložte na talíř nebo tác a dejte zamrazit. Až pak je naskládejte do krabiček určených do mrazničky nebo sáčků. Před použitím je pak vyndejte, spařte vroucí vodou a oloupejte.

Jak zrání zelených rajčat uspíšit?

Chcete-li zrání zelených rajčat uspíšit, dopřejte jim společnost jablek, jež proces urychlí (jablka obsahují v nepatrném množství etylen, který podporuje vyzrávání), stejný efekt má pro rajčata i společnost banánu. Nedozrálá rajčata skladujte v nízkých přepravkách či lískách, dvě vrstvy postačí, abyste je mohli kontrolovat bez velkého přehrabování.

Proč se rajčata mrazí celá?

Většina lidí je překvapena, že i rajčata se dají mrazit. Samozřejmě, že nebudou chutnat jako ta čerstvá, do salátu je nepoužijete, ale při vaření je oceníte. Rajčata se nejlépe mrazí celá. Odstraňte stopky, omyjte je a dobře osušte. Pak je rozdělte podle velikosti, rozložte na talíř nebo tác a dejte zamrazit.

Související příspěvky: