Jak se vydlabejte z dýně dužinu?

Obsah

Jak se vydlabejte z dýně dužinu?

Jak se vydlabejte z dýně dužinu?

Při vydlabávání dejte pozor, aby se slupka dýně příliš neztenčila, pak by nemusela být dostatečně pevná. Nejprve ostrou a velkou lžící vydlabejte z dýně dužinu . Otvor musí být dostatečně velký (asi jako 2/3 dýně), kvůli snadnému vydlabávání i pozdějšímu vkládání svíčky.

Jak vyříznout vnitřek dýně?

Nejdříve vyřízněte na vrchu dýně kulatý otvor. Udělejte ho dostatečně velký, abyste skrze něj potom mohli vnitřek dýně pohodlně vydlabat. Autor: seriouseats.com Vnitřek dýně vydlabejte. Všechnu dužinu i zrníčka vyjměte. Vnitřek dýně vydlabejte. Všechnu dužinu i zrníčka vyjměte.

Kdo je nejtypičtější dýně?

A podle všeho se i v dospělosti budete trochu bát. Nejtypičtější jsou samozřejmě velké, krásně kulaté oranžové dýně. Ale druhů dýní existuje celá řada a vyřezat si můžete třeba dýni ve tvaru hrušky, zelenou, žlutou nebo úplně maličkou tykev.

Co se týče vyřezávání dýní na Halloween?

Vyřezávání dýní na Halloween či svátek Dušiček sice pořád vnímáme jako svátek americký (i když původně pochází z Velké Británie), za poslední roky už u nás ale docela zdomácněl. Uvidíte, že k vyřezání pořádně strašidelného obličeje nemusíte být žádný Michelangelo.

Související příspěvky: