Jaké jsou požadavky na zabezpečení ohřívačů vody?

Obsah

Jaké jsou požadavky na zabezpečení ohřívačů vody?

Jaké jsou požadavky na zabezpečení ohřívačů vody?

Požadavky na zabezpečení ohřívačů vody jsou splněny osazením omezovače teploty a teplotní pojistné armatury, v místech, kde chrání akumulovanou vodu před překročením teploty 100 °C. Expanze a ztráty vody jsou ve Velké Británii řešeny příslušnou vyhláškou.

Jaké jsou ohřívače vody?

Ohřívače se dělí na dvě základní kategorie – bojlery (zásobníkové ohřívače vody) a průtokové ohřívače vody . Průtokové ohřívače jsou ideální pro ty, kteří nepotřebují mít k dispozici stálou zásobu teplé vody. V opačném případě raději zvolte bojler. Bojlery jsou ideální pro ty, kteří požadují mít stálé množství teplé vody k dispozici.

Proč byl zákaz tykající se ohřívačů vody zrušen?

Vyhláškou [1] tykající se ohřívačů vody vydanou roku 1986 [2] byl zákaz zrušen a bylo tedy umožněno navrhovat tlakové (uzavřené) ohřívače vody bez omezení objemu, které jsou připojeny přímo k vodovodnímu potrubí. Účelem vyhlášky pro ohřev vody je zaměření na prevenci zneužití, znečištění a plýtvání vodou.

Jak nastavit teplotu ohřívače vody?

Jakub Vrána, Ph.D. Různé země používají u ohřívačů vody různé způsoby nastavení provozních přetlaků a teplot. Jako maximální teplota pro otevření teplotní pojistné armatury je obecně brána teplota 99 °C. To znamená, že se musí otevřít dříve, než je teplota varu vody při tlaku 1 bar (100 kPa).

Související příspěvky: