Jak vyčistit zažloutlé světlomety?

Obsah

Jak vyčistit zažloutlé světlomety?

Jak vyčistit zažloutlé světlomety?

Do vnitřku světlometů pronikají nečistoty, prach a mastnota. To vše má vliv na kvalitu svícení, a proto je vhodné přední světlomety jednou za čas důkladně vyčistit a rozleštit. Otázkou rozleštění zažloutlých světlometů jsme se zabývali v článku Jak vyčistit zažloutlé světlomety.

Jak si očistit přední světlomety?

Při čištění si dávejte opravdu velký pozor. Některá světla mají vrstvu pokovení slabou a poškrábe ji i obyčejný hadřík. Vše očistěte, ale vyhněte se vícenásobnému “šmrdlání” paraboly, abyste ji neponičili. Jakmile jsou jednotlivé části čisté, můžete přední světlomety složit.

Jak trvale vyčistit zažloutlá světla?

Jak trvale vyčistit zažloutlá a matná světla? Je to překvapivě jednoduché a levné Matné nebo zažloutlé kryty předních světlometů známe asi všichni. Někteří jejich úpravu příliš neřeší, jiní se snaží přijít na co možná nejefektivnější způsob, jak jim vrátit zašlou slávu.

Jak ošetřet světlomet?

Na závěr ještě celý světlomet očistěte horizontálními pohyby smirkovým papírem. Opět nešetřete vodou. Po dokončení nebude plastový kryt zažloutlý a drobné škrábance budou v horizontálním směru, což následně usnadní ošetřování s ochranným sprejem.

Související příspěvky: