Jak vypouštět bazén na zimu?

Obsah

Jak vypouštět bazén na zimu?

Jak vypouštět bazén na zimu?

U bazénů, které na zimu nebudeme vypouštět, je třeba nejdříve vodu ošetřit speciálním, pomalu rozpustným zazimovacím roztokem, který je určen ke konzervaci vody a zabraňuje vzniku řas. Po přidání roztoku do vody se doporučuje zapnout čerpadlo na jednu až dvě hodiny, aby se roztok s vodou dostatečně promíchal.

Jak vypustit bazén?

Jak vypustit bazén? Ideální samozřejmě, aby měl bazén spodní výpusť, ale ne vždy je to možné. Pak musí nastoupit čerpadlo, protože ať máme bazén z jakéhokoli materiálu, čas od času je nutné vypustit alespoň částečně úplně každý, aby ho bylo možné pořádně vyčistit.

Jak uložit zimní plachty do bazénu?

Bublinkovou fólii, kterou jsme v létě používali jako tepelnou izolaci, před uložením na zimu důkladně vysušíme a uložíme na suchém místě. Při instalaci zimní plachty počítáme s přesahem asi půl metru přes okraje bazénu. Plastovou plachtu uprostřed bazénu podložíme, aby voda z povrchu stékala mimo bazén.

Jak použít plastovou plachtu u bazénu?

Plastovou plachtu uprostřed bazénu podložíme, aby voda z povrchu stékala mimo bazén. Výhodnější jsou plachty z husté síťoviny, které brání padání nečistot do vody, ale zároveň propouští dešťovou vodu či tající sníh, takže na povrchu plachty nevznikají louže a nehrozí její poškození.

Související příspěvky: