Co je pokuta za letní pneumatiky?

Obsah

Co je pokuta za letní pneumatiky?

Co je pokuta za letní pneumatiky?

Řidičům, kteří používají letní pneumatiky na zasněžených rakouských vozovkách hrozí pokuta ve výši 5000 Eur. Hloubka vzorku je předepsána na minimálně 4 mm. Pneumatiky s hloubkou dezénu menší než 4 mm jsou v Rakousku považovány za letní pneumatiky. Zimní pneumatiky je povinné používat na všechna 4 kola.

Jaké jsou pojistné podmínky na Letních pneumatikách?

Na řidiče, kteří v zimním období jezdí na letních pneumatikách a tím ohrožují všechny účastníky silničního provozu, ovšem vyzrály některé pojišťovny. Do pojistných podmínek uplatnily možnost krácení plnění a to v případě, že se stanete účastníkem dopravní nehody a vaše vozidlo má i v zimním období letní penumatiky.

Kdy je povinné používat zimní pneumatiky?

Povinně používat zimní pneumatiky je zákonem předepsáno od 1. prosince do 31. března, u zimních pneumatik je minimální hloubka vzorku 3 mm, to platí i pro turisty. Ve Švédsku mezi povinnou zimní výbavu patří lopatka a nemrznoucí směs do ostřikovačů, doporučuje se vlečné lano, startovací kabely a reflexní vesta.

Jaká je hloubka vzorku zimních pneumatik?

Minimální hloubka vzorku zimních pneumatik je 3 mm. Sněhové řetězy lze používat na sněhu a na ledu. Každé vozidlo musí být vybaveno reflexní vestou. Povinná zimní výbava v Rakousku je nutná v období od 1. listopadu do 15.dubna. Podle zákona jsou řidiči povinni přizpůsobit vybavení svého vozidla zimním podmínkám.

Související příspěvky: