Může řidič zadržet řidičský průkaz?

Obsah

Může řidič zadržet řidičský průkaz?

Může řidič zadržet řidičský průkaz?

Důvody k zadržení řidičského průkazu mohou vyplývat například z účasti na dopravní nehodě, popřípadě při jízdě pod vlivem návykových látek nebo alkoholu. Tím pádem se řidič vystavuje faktu, že ho soud může připravit o řidičské oprávnění po určitou dobu. Doporučujeme: TEST: Audi Q2 1.4 TFSI (2017): Stylovka za hodně peněz. Ale co muzika?

Kdo musí předložit řidičský průkaz při kontrole?

Každý řidič má na základ zákonné povinnosti předložit při kontrole řidičský průkaz. Předložit jej řidič musí policistovi, vojenskému policistovi, celníkovi a také strážníkovi obecní policie. Pokud to nedodrží a odmítne, vystavuje se hrozbě přestupku s pokutou do výše 2 tisíce Kč na místě.

Proč zadržet řidičský průkaz?

Zadržet řidičský průkaz, když ho řidič vůbec nepředloží, jde jen ve velmi omezených případech. Důvody k zadržení řidičského průkazu mohou vyplývat například z účasti na dopravní nehodě, popřípadě při jízdě pod vlivem návykových látek nebo alkoholu. Tím pádem se řidič vystavuje faktu, že ho soud může připravit o řidičské oprávnění po určitou dobu.

Jaké jsou sankce za jízdu bez řidičského průkazu?

Na silnicích se najdou někteří "experti", kteří se nebojí vyjet s autem bez řidičského průkazu. Takové jednání je krajně neslušné a hlavě nebezpečné. Podívejme se tedy na to, jaké sankce za jízdu bez řidičského průkazu hrozí. Jaromír Nohavica: Nová píseň o koroně! Opřel se do Klause i Havlové! stars24.cz Nejoptimističtější scénář pandemie?

Související příspěvky: