Jak připravit rýži pečená v troubě?

Obsah

Jak připravit rýži pečená v troubě?

Jak připravit rýži pečená v troubě?

Rýže pečená v troubě je jeden z tradičních postupů, jak velmi snadno docílit povedeného výsledku. Můžete ji připravit zcela přírodně, nebo do pekáčku přidat rovnou bylinky a koření. Rýži připravuji různými způsoby.

Jak uvařit rýži v troubě?

Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně uvařit? Rýže má neprávem punc přílohy, kterou ve varném sáčku hodíte do vody a nic na ní nezkazíte. Připravit rýži, aby se neslepila, nebyla tvrdá nebo se naopak nepřevařila, ale může být celkem kumšt.

Jak udělat oloupanou rýži?

Postup 1 Rýži propláchněte a vsypte do pekáčku. Zalijte ji horkou vodou, osolte, popř. přidejte další koření. 2 Doprostřed rýže vložte celou oloupanou cibuli. Dodá rýži chuť, dělám rýži ale i bez ní. 1.Přidejte lžíci oleje nebo... 3 Přiklopte víkem a duste/pečte v předem vyhřáté troubě na cca 200° (horkovzdušná), 220° elektrická po dobu 30 – 35 minut. More ...

Jak vybírejte rýži?

Rýži ale vybírejte i podle toho, jaké jídlo připravujete, každá odrůda je vhodná na jiný pokrm. Aby se rýže nerozvařila, je důležité ji nejprve důkladně propláchnout a následně orestovat s trochou soli na lžíci tuku. Promytím rýže odstraníte přebytečný škrob a díky zasmažení se rýže zatáhne a zbylý škrob udrží uvnitř zrna.

Související příspěvky: