Jak upéct banánový dezert?

Obsah

Jak upéct banánový dezert?

Jak upéct banánový dezert?

Recepty 1 Banánový chlebíček. Není chleba jako chleba. Jak upéct vláčný banánový dezert v pár krocích se dozvíte v následujícím... 2 Pečené banány. Pečené banány jsou další alternativou pro jednoduchý dezert ze zralých banánů. Když do receptu přidáte... 3 Banánová zmrzlina. Postup: Banán nakrájíme na kolečka, uložíme do nádoby nebo sáčku a necháme 2 hodiny zmrazit. More ...

Jak působí banány na naše zdraví?

A jak působí na naše zdraví? Banány jsou nejen chutné, ale hlavně velmi zdravé. Obsahují celou řadu důležitých vitamínů a živin a kladně ovlivňují trávení, zdraví srdce a hubnutí. Kromě vysokého obsahu živin jsou také velmi vhodnou potravinou ke svačině.

Co jsou banány pro tělu prospěšné?

Shrnutí: Banány obsahují poměrně velké množství vlákniny a rezistentní vlákniny, které představují vhodnou potravu pro tělu prospěšné baktérie, žijící v zažívacím ústrojů a pomáhají také v obraně proti rakovině tlustého střeva (kolorektální karcinom).

Kde se nachází rezistentní škrob banánu?

Pektin: Jeho množství klesá spolu s tím, jak banán zraje. Pomalu stravitelný (rezistentní) škrob: Nachází se v nezralých banánech. Rezistentní škrob tělo není schopno strávit, a tak se dostává až do tlustého střeva, kde se stává potravou pro tělu prospěšné baktérie, žijící v zažívacím traktu ( 11, 12, 13 ).

Související příspěvky: