Jaké dýně můžete použít do těsta?

Obsah

Jaké dýně můžete použít do těsta?

Jaké dýně můžete použít do těsta?

Dýně ale nemusíte připravovat jen naslano. Jejich dužina báječně chutná i jako součást různých moučníků, které jsou díky ní krásně vláčné. Nejčastěji se do nich zpracovává Hokkaidó a sladká máslová dýně, použít ale můžete v podstatě všechny druhy. Do těsta se obvykle přidává dýňové pyré, které si doma snadno připravíte rozmixováním pečené dýně.

Jak se dýně dozrávají?

Dýně právě dozrávají a čím blíž k podzimu, tím víc nám budou skákat do cesty. Moc dobře si vzpomínám na své první setkání s opravdovou dýní v kuchyni. Byla obrovská. Vážila dvanáct kilogramů, takže měla víc než já let. Když jsme ji doma rozkrojili, bylo z ní na dva kýble odpadu a zůstala jen tenká očištěná dužina.

Co je nejlepší způsob zpracování dýně?

Jedním z nejoblíbenějších způsobů zpracování dýně je bezesporu polévka. Receptů existuje celá řada. Připravit ji narychlo můžete jen z krátce povařené dýně, chutnější ale rozhodně je, pokud si dýni předem upečete.

Jak připravit dýně?

Sezóna dýně, kořenové zeleniny a polévek začíná! Dýně ale nemusíte připravovat jen naslano. Jejich dužina báječně chutná i jako součást různých moučníků, které jsou díky ní krásně vláčné. Nejčastěji se do nich zpracovává Hokkaidó a sladká máslová dýně, použít ale můžete v podstatě všechny druhy.

Související příspěvky: