Kde zabírá netopýr hmyz?

Obsah

Kde zabírá netopýr hmyz?

Kde zabírá netopýr hmyz?

Netopýr hmyz zabírá do ocasní létací blány jako do podběráků nebo jej sbírá křídlem, které dovedně naklopí a sbalí tak, aby kořist sklouzla po létací bláně co nejblíže k tělu. Teprve tam si ho potom vybírá tlamkou, a to přímo za letu. Menší kořist dokáže i za letu sníst, s větší kořistí zalétá na tzv. potravní místa, kde ji teprve pak konzumuje.

Kdo jsou netopýři?

Netopýři jsou zvláštní, naprosto výjimeční živočichové už od pohledu. Jako noční tvorové, s pro nás skrytým způsobem života, jsou zahaleni rouškou tajemna a neznámého. Tato specifičnost jim ale v Evropě moc neprospěla. Lidé si je spojovali s posly zla, viděli v nich ďáblovo znamení.

Jak se živí netopýři?

Jak jsem se již výše zmínil, netopýři se živí převážně hmyzem – komáry, pakomáry, můrami, brouky..., ale známe ve světě i několik druhů netopýrů specializovaných na jinou potravu. Například někteří afričtí víkonosi loví žáby a obojživelníky, jiný druh netopýrů loví i drobné rybky, další sají květní nektar.

Jak se netopýr živí hmyzem?

Díky tomuto drápu dokáže netopýr přistát i na stěně a hned po ní lézt vzhůru. Jak jsem se již výše zmínil, netopýři se živí převážně hmyzem – komáry, pakomáry, můrami, brouky..., ale známe ve světě i několik druhů netopýrů specializovaných na jinou potravu.

Související příspěvky: