Co jsou Syrové plody kaštanů?

Obsah

Co jsou Syrové plody kaštanů?

Co jsou Syrové plody kaštanů?

Syrové plody jedlých kaštanů jsou mdlé, moučnaté a trpké chuti. Příjemně nasládlou, známou chuť získají upečené na plechu v troubě, ale asi nejlepší jsou na dřevěném uhlí, při kterém se maximálně uvolňuje kaštanová vůně.

Jak použít kaštanové pyré?

Kaštanové pyré má poměrně univerzální použití od pohárů se zmrzlinou, ovocem a šlehačkou až po krémy, pěny a další sladkosti. Z kaštanového pyré je vynikající polévka, ale gurmánským vrcholem je obloha k pečené drůbeži či zvěřině. V kombinaci se sušeným ovocem nebo zkaramelizovanými hruškami je pak masitý pokrm hoden královského vyznamenání.

Co se týče kaštanů?

Obsahuje asi 60 % škrobu, menší množství bílkovin, sacharidů, minerálních látek a vitamínů. Vysoký podíl vlákniny řadí jedlé kaštany mezi pokrmy podporující zdravé zažívání, což je ideálním doplňkem běžné stravy i redukční diety.

Jak se vaří očištěné kaštany?

Postupně se uvařené kaštany po pěti až šesti kusech vyberou z vody a loupou ne od špičky, ale z protilehlé „tupé“ strany. A teprve nyní přichází rozhodující okamžik. Dobře očištěné kaštany se pak vaří asi dvacet minut do změknutí. Musí se dávat pozor, aby se nepřipálily, ale také nerozvařily.

Související příspěvky: